Hlavní obsah

Volfová opustila ČSSD

Právo, Novinky, Alexandr Mitrofanov, gö

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalá poslankyně sociální demokracie Jana Volfová v sobotu na zasedání Ústřední rady Sociálnědemokratických žen (SDŽ) oznámila, že vystupuje z řad ČSSD. Současně rezignovala na post předsedkyně SDŽ.

Foto: Archiv, Právo

Exposlankyně ČSSD Jana Volfová

Článek

Jana Volfová potvrdila Právu, že vystoupila z ČSSD a opustila i Svaz žen. Strana se podle ní musí vrátit ke svému původnímu volebnímu programu, což doposud nedělá.  

Volfová popřela, že by se v nejbližší době stala členkou jiné politické strany nebo seskupení, jak se o tom v řadách sociální demokracie spekulovalo po volbách do Evropského parlamentu. V těch totiž Volfová podle svých slov podpořila Nezávislé Vladimíra Železného. V předvolební kampani radila dvojce této kandidátky bývalé moderátorce televize Nova Janě Bobošíkové a v samotných volbách jí dala svůj hlas.

Exposlankyně však nevyloučila, že pro jiný politický subjekt bude pracovat. Předsednictvo ČSSD Volfovou vyřadilo ze senátní kandidátky na Vysočině kvůli podezření, že zavinila finanční nesrovnalosti na střední škole v Praze, kde byla ředitelkou. Na funkci rezignovala, vinu však neuznává. Volfová dodnes udržuje aktivní komunikaci s expředsedou Milošem Zemanem.

Reklama

Výběr článků

Načítám