Hlavní obsah

Voda po bouřkách omezila provoz železnice u Zruče i auta na D1

Praha

Příval vody po večerní bouřce podemlel trať mezi Zručí nad Sázavou a Ledčí nad Sázavou, vlaky tam dočasně nahradily autobusy. Trať by měla být v pořádku kolem 09:00, řekla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Prudký déšť způsobil problémy i na dálnicí D1, na jejímž 61. kilometru ve směru na Brno se večer sesula půda.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Odstraňování naplaveného bahna z dálnice D1

Článek

Bahno se už z větší části podařilo odklidit, na dálnici se ale stále jezdí pravým a odstavným pruhem. Provoz má být podle Ředitelství silnic a dálnic omezen zhruba do dnešního poledne.

Bouřka doprovázená silným přívalovým deštěm již k večeru na několika místech zatopila sklepy. U obce Mladá Bříště na Pelhřimovsku se voda dostala na silnici, kde zablokovala několik vozidel. Silnice první třídy ve směru na Pelhřimov zůstala 1,5 hodiny neprůjezdná. Hasiči museli použít těžkou techniku k odstranění nanesených kmenů a kamenů.

Prudká průtrž mračen zkropila mezi 19. a 20. hodinou také okolí Kopidlna na Jičínsku. Dopravní komplikace déšť způsobil například u obce Převes u Kopidlna, kde musel být uzavřen asi stometrový úsek jednoho jízdního pruhu vozovky silnice první třídy č. 32 z Jičína na Poděbrady. Zalila ho voda z pole.

„V Pševsi u Kopidlna byl také vyplaven rodinný dům a v nedalekých Uněticích museli libáňští hasiči odčerpat studně zatopené přívalovým deštěm,“ informovali hasiči krajského záchranného sboru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám