Hlavní obsah

Vládní vyjednavači mají volno, Telička se s Grossem nesetká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Eurokomisař Pavel Telička, který v sobotu přicestoval do Prahy, kde mu měl úřadující předseda ČSSD Stanislav Gross vysvětlit důvody jeho odvolání z Bruselu, se s ním ani v neděli zřejmě nesetká. Gross se totiž nachází mimo Prahu, kam se vrátí až v pondělí.

Foto: archiv Wellness Horal

Dárci krve mohou za odměnu relaxovat ve Wellness Horal za korunu

Článek

Telička chtěl, aby mu Gross osvětlil důvody, proč ho chce koalice nahradit odcházejícím premiérem Vladimírem Špidlou.

Telefonicky se ale dověděl, že budoucí premiér není v hlavním městě a vrátí se až v pondělí, kdy se má Gross sejít s prezidentem Václavem Klausem, který ho zřejmě oficiálně pověří sestavením nové vlády.

Telička Českému rozhlasu řekl, že ho těší komentáře tisku, které pozitivně hodnotí jeho práci v Bruselu. Podle některých z nich koalice dala před odborností přednost uklizení Špidly do Bruselu, aby neovlivňoval domácí politickou scénu.

Oddych pro vládu

Také vyjednavači nové vládní koalice ČSSD, KDU-ČSL a Unie svobody si po několika týdnech udělali volný víkend.

Do konce příštího týdne chce mít staronová koalice hotový program na zbývající dva roky mandátu. Vládní smlouvu by socialisté s lidovci a unionisty chtěli podepsat 1. srpna. V polovině příštího měsíce by nová vláda mohla Poslaneckou sněmovnu požádat o vyslovení důvěry.

Reklama

Výběr článků

Načítám