Hlavní obsah

Vláda zrušila projekt na přesídlení křesťanských uprchlíků. Zbytek zůstane na Blízkém východě

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Další křesťanští uprchlíci z Iráku do České republiky nepřijedou. Kabinet ve čtvrtek zrušil projekt nadačního fondu Generace 21 na přesídlení 153 Iráčanů. Novinkám to potvrdil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Dalších několik desítek uprchlíků se z Blízkého východu do Česka nedostane.

BEZ KOMENTÁŘE: Osm iráckých křesťanských uprchlíků odletělo zpět do vlastiVideo: Novinky

 
Článek

„Projekt byl zrušen,” napsal Chovanec v SMS. Do Česka doposud přijelo 89 křesťanů. Osm z nich se rozhodlo vrátit zpět do Iráku, pětadvacet si nechalo zrušit azyl v ČR a odešlo do Německa.

Chovanec kabinetu přednesl dvě usnesení. První varianta počítala s ukončením projektu. Podle druhého návrhu měl být přesídlen zbývající počet. Ministr už ve středu uvedl, že se přiklání k první variantě.

Mrzí nás to kvůli těm lidem, ale taková je realita
Martin Frýdl, mluvčí Generace 21

Mluvčí nadačního fondu Martin Frýdl Novinkám řekl, že rozhodnutí kabinetu Generace 21 respektuje.

Související téma:

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec při rozhovoru pro deník Právo.

„Ať je rozhodnutí jakékoli, budeme ho respektovat. V tuhle chvíli, pokud se týká dalších kroků, musíme se poradit, co to bude znamenat. Mrzí nás to kvůli těm lidem, ale taková je realita,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám