Hlavní obsah

Vláda schválila programové prohlášení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) ve čtvrtek schválila své programové prohlášení. Příští středu hodlá požádat Sněmovnu požádat o vyslovení důvěry. Dokument dojednávali představitelé koalice ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Pirátů a STAN během úterý a středy.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Představitelé kabinetu po jednání

Článek

Výsledná podoba programového prohlášení by podle předchozího vyjádření představitelů kabinetu měla být zveřejněna v pátek.

Hlavní prioritou programového prohlášení vlády je, aby ČR patřila mezi nejvyspělejší země světa. ČR musí obstát v mezinárodní konkurenci, uvedl Fiala.

Materiál obsahově vychází z koaliční smlouvy, kterou představitelé stran podepsali loni v listopadu, ale obsahuje i dílčí změny.

Pracovní verze dokumentu, kterou má ČTK k dispozici, uvádí například slib, že první etapa důchodové reformy bude přijata do konce roku 2023. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) obsahuje dokument nově i odstavec o koronavirové epidemii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám