Hlavní obsah

Vedro vystřídají bouřky a ochlazení

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v úterý dále upřesnili výstrahu před vysokými teplotami, bouřkami a rizikem vzniku požárů. Varování před horkem platí pro celou republiku s výjimkou trojice nejzápadnějších okresů v Karlovarském kraji až do úterního večera. V průběhu odpoledne se přidají i bouřky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ty se budou z Čech zvolna přesouvat na Moravu a do Slezska. Varování před nimi platí pro celé území kromě nejvýchodnějších okresů republiky až do středečních ranních hodin.

„V průběhu úterních pozdějších odpoledních a večerních hodin bude přecházet od západu přes Čechy studená fronta. Na frontě a v bouřkách bude docházet k výraznějšímu zesílení větru, jehož nárazy se budou pohybovat nejčastěji od 72 až 90 kilometrů v hodině,” uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Meteorologové upozornili, že v bouřkách se mohou vyskytnout lokální přívalové srážky s ojedinělými úhrny kolem 35 milimetrů a ojediněle rovněž kroupy.

Riziko vzniku požárů stále trvá v Karlovarském, Plzeňském a Jihočeském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám