Hlavní obsah

Vedra mají pokračovat, příští týden může být extrémně teplý

• Aktualizováno
Novinky, jas

Výhled na příštích 30 dnů slibuje nadprůměrné teploty. Nejteplejší by měl být příští týden. Srážkově by mělo být období průměrné či slabě podprůměrné, uvedl v sobotu v pravidelné měsíční předpovědi Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Článek

„Období od 20. července do 16. srpna očekáváme jako celek teplotně nadprůměrné. Ze všech čtyř týdnů předpokládáme jako nejteplejší první týden (od 20. července), kdy průměrná týdenní teplota může dosáhnout až extrémní hodnotu pro toto období z roku 1994 (23,8 stupně Celsia),” upozornili meteorologové.

V příštím týdnu by měla odpolední maxima po všechny dny překračovat 30 stupňů Celsia. Zvolna by se mělo ochlazovat až v jeho závěru.

Týden od 27. července by měl být teplotně průměrný. V následujícím týdnu od 3. srpna se opět dočkáme spíše nadprůměrných teplot.

Průměrná teplota se v tomto období pohybuje v rozmezí 18,3 a 19,1 stupně Celsia.

„Vzhledem k ročnímu období musíme počítat, že v důsledku srážek bouřkového charakteru budou velké lokální rozdíly v celkovém množství spadlých srážek,” připomněli meteorologové, kteří očekávají, že období jako celek bude srážkově průměrné. Interval průměrných srážek se pohybuje v rozmezí 58 a 78 milimetrů.

Anketa

Vadí vám současné horké počasí?
ano, velmi
63,7 %
jen když trvá více dní
14,9 %
ne, mám takové teplo rád/a
21,4 %
Celkem hlasovalo 15287 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám