Hlavní obsah

Vedra k zalknutí vydrží celý týden, neochladíme se ani v noci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou republiku čeká nejteplejší začátek srpna za posledních 23 let, uvedla meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Celý týden by mělo panovat tropické počasí, kdy rtuť teploměru může na některých místech vyšplhat až na 39 stupňů Celsia. Neosvěžíme se příliš ani v noci, teploty by neměly klesnout pod 20 stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pondělí meteorologové očekávají teploty mezi 28 až 33 stupni Celsia, na Moravě a ve Slezsku bude ještě tepleji – 30 až 34 stupňů. Večer by se mohly na některých místech objevit bouřky nebo přeháňky. „Nad naším územím se bude po celý týden vlnit studená fronta, která o sobě dá někdy víc, někdy míň vědět. Většinou se projeví večerními bouřkami,“ podotkla Honsová.

Úterý bude asi nejteplejším dnem týdne. V noci se budou teploty pohybovat mezi 20 až 16 stupni, odpoledne mezi 33 až 37 stupni, na Moravě a ve Slezsku budou teploty ještě vyšší, vyšplhají až k 39 stupňům. Odpoledne by se měly zejména na Karlovarsku, Ústecku a Liberecku objevit bouřky.

Ve středu by mělo nastat mírné ochlazení. „V Čechách teploty klesnou na 28 stupňů, na Moravě bude tepleji, tam se stále musí počítat v teplotami kolem 33 stupňů,“ uvedla Honsová. Noc bude ale stále teplá, s teplotami mezi 22 a 20 stupni.

BEZ KOMENTÁŘE: Bouřka nad PrahouVideo: Ondřej Kořínek, Novinky

Ve čtvrtek bude oblačno, na některých místech by se mohly objevit přeháňky. Teploty se budou pohybovat mezi 26 a 30 stupni, na Moravě a ve Slezsku vystoupají na 30 až 34 stupňů.

Podobný ráz počasí včetně teplot by měl být i v pátek a vedra vydrží i během víkendu. Teploty budou mezi 27 a 31 stupni, na Moravě se budou držet na hodnotách 30 až 34 stupňů. Odpoledne se mohou objevit přeháňky nebo bouřky.

V noci na pondělí se do Česka dostane studená fronta, která ukončí tropický týden, ochlazení ale nebude příliš výrazné. „Skončí vlna veder – teploty se budou držet na hodnotách 24 až 28 stupňů. Bude pokračovat příjemné léto,“ dodala Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám