Hlavní obsah

Ve Vizovicích pomohli policisté na svět chlapečkovi v autě u zastávky MHD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční událost se stala v neděli brzy ráno ve Vizovicích na Zlínsku. V automobilu na autobusové zastávce se tam narodil chlapeček Jakub. Rodiče nestihli dojet do nemocnice, u porodu asistovala policejní hlídka, která ve městě dohlížela na pořádek kvůli probíhajícímu metalovému a rockovému festivalu Masters of Rock.

Foto: ZZS Zlínského kraje

Chlapeček Jakub se narodil ve Vizovicích na zastávce MHD

Článek

„Rodiče už byli na cestě do zlínské porodnice, ale nedojeli tam. Tatínek nakonec zastavil auto na autobusové zastávce ve Vizovicích, kde poprosil policejní hlídku o pomoc. Děťátko se tak v autě narodilo ještě před příjezdem záchranářů,“ informovala mluvčí krajské záchranné služby Gabriela Netopilová Sluštíková.

Chlapec vykoukl na svět v 5:30. „Maminka i dítě jsou v naprostém pořádku. Na pomoc jim přispěchaly dvě posádky záchranářů, jedna s lékařem. Za asistence záchranářů pak tatínek přestřihl pupečník,“ upřesnila mluvčí s tím, že poté byla žena s novorozenětem převezena do zlínské porodnice. První plyšák, kterého Kubík v životě dostal, tak byl Kryštůfek záchranář.

Hasiči před 18 lety pomáhali u porodu chlapce, toho k nim náhodně přidělili na brigádu

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám