Hlavní obsah

Ve Varnsdorfu se v sobotu chystá další demonstrace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Varnsdorf čeká v sobotu odpoledne další protestní pochod. Podle mluvčí radnice Romany Macové je řádně nahlášen, a radnice jej proto nemůže zakázat. Radnice na sobotní dopoledne svolala veřejnou diskusi, kde chce o problémech města i regionu jednat s občany.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Zásah policie proti nepovolenému pochodu z minulého týdne

Článek

O svolaném pochodu je informována i policie. "Zasahovat budeme pouze, pokud by docházelo k protiprávnímu jednání," citovala ČTK krajskou policejní mluvčí Šárku Poláčkovou.

K účasti na plánované akci se na sociální síti Facebook přihlásilo již přes 300 lidí. Akci opět svolal aktivista Lukáš Kohout proslulý jako falešný asistent někdejšího ministra zahraničí Jana Kavana.

Protestní pochody se v městech na severu Čech konají v posledních týdnech opakovaně. Naposledy se takovéto akce uskutečnily minulou sobotu. Zatímco akce v Novém Boru se obešla bez incidentů, ve Varnsdorfu musela policie proti davu, který mířil k ubytovnám obývaných převážně Romy, zasahovat vodními děly a slzným plynem. Stejný cíl má i nyní ohlášená akce.

"Přestože varnsdorfští občané chtěli v dobrém vyjádřit svoji nespokojenost se současnou situací, účastí v pochodu se dostali do střetu se zákonem. Následný pochod městem byl řízen přítomnými provokatéry a extrémisty, kteří zkušeně použili varnsdorfské občany jako lidské štíty," zhodnotilo vedení radnice incident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám