Hlavní obsah

Ve Valašských Kloboukách zrušili koncert metalových kapel. Prý šíří satanismus

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Klobouky

Radnice města Valašské Klobouky nechala pořadatele zrušit koncert českých metalových kapel Törr a Root. Důvodem má být údajné šíření satanismu. Město tvrdí, že akce se neuskuteční „po vzájemné dohodě”.

Foto: Törr

Skupina Törr

Článek

„Vážení přátelé, koncert dne 19. 11. 2016, který se měl konat v KD Kloboučan ve Valašských Kloboukách v rámci Helltour 2016 kapel Törr a Root, je bohužel definitivně zrušen. Koncert zrušilo vedení města pro údajné šíření satanismu, takže se rozhodli tomuto vystoupení zabránit,“ píše se na oficiálních facebookových stránkách pražské skupiny Törr, která existuje už přibližně 35 let.

Zpráva vyvolala vlnu nevole na facebookovém profilu města. „Valašské Klobouky se rozhodly vystoupit z České republiky? Diskriminace kvůli náboženství je totiž v tomto kraji zapovězena už od vzniku Československa v roce 1918,“ píše například jeden z rozhořčených diskutujících.

Město: Jen jsme řekli, ať to pořadatel přehodnotí

Radnice umístila na oficiální stránky Valašských Klobouk prohlášení tiskové mluvčí Lenky Zvonkové, ve kterém se píše, že město koncert nezakázalo, jen to doporučilo pořadateli.

„Na základě četných žádostí a apelů obyvatel města doporučilo Kulturnímu a vzdělávacímu středisku Valašské Klobouky vstoupit v jednání s pořádající agenturou, aby přehodnotila realizaci koncertu v městském zařízení,“ píše se na stránkách. „Po vzájemné dohodě přikročila agentura ke zrušení celé akce,“ dodává mluvčí. Na Facebooku pak napsala, že se k události město už nebude dále vyjadřovat.

Metalové kapely mají časté problémy s koncertováním například v katolickém Polsku, na Slovensku zase křesťané loni brojili proti vystoupení Iron Maiden, kteří se satanistickou tematikou nemají nic společného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám