Hlavní obsah

Ve Špindlu je sněhu dost, ale lyžařům kazí náladu dlouhé fronty

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špindlerův Mlýn

V týdnu před Silvestrem se horská střediska zaplnila milovníky zimních sportů. Kvůli nepřízni počasí nebo nedostatku sněhu jsou ale některé sjezdovky zavřené, i tak se ale na mnoha místech tvořily nekonečné fronty na vlek. Na jízdu na Medvědín se ve Špindlerově mlýně čekalo i půl hodiny.

Ve Špindlu je sněhu dost, ale lyžařům kazí náladu dlouhé frontyVideo: Novinky

 
Článek

I když se musí zasněžovat, návštěvníci Špindlerova Mlýna jsou s podmínkami pro sport spokojení. „Sníh je dobrý, je ho dostatek. Počasí se má ještě zlepšit, o to to bude lepší, ale ty fronty jsou šílené,“ řekl pro Novinky jeden z návštěvníků areálu s tím, že lanovky Svatý Petr a Horní Mísečky jsou zavřené kvůli povětrnostním podmínkám a namrzlým lanům.

„Sezona začala poměrně pozitivně, oproti posledním třem letům jsme areál otevřeli už druhého prosince. Bohužel ale v úterý a ve středu na hřebenech foukal silný vítr až 80 km v hodině, to nám zabránilo spustit lanovku Pláň. Počasí se má ale umoudřit, tak snad to doženeme,“ řekl ředitel Ski areálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek. Dodal, že sněhové podmínky jsou oproti loňsku i předloňsku výrazně lepší. Ubytovací kapacity v  Špindlerově Mlýně jsou tak plně obsazeny.

Zasněžovalo se v celém areálu

Zatím na horách spíše pršelo, než sněžilo, proto se muselo na hřebenech hor uměle zasněžovat. „Je trošku problém s přírodním sněhem, ale podmínky pro zasněžování byly v prosinci výborné. Udělali jsme masivní investice do zasněžovacího systému, takže se nám podařilo pokrýt téměř celý areál, chybí nám jen dvě černé sjezdovky, jinak to máme komplet,“ pochlubil se Jílek.

Horská služba je od začátku sezony nonstop v pohotovosti. „Úrazy máme, jsou většinou běžné, lyžařské. Ale měli jsme jeden případ, kdy jsme museli v noci zasáhnout a vyprošťovat dívku ze stráně. Uklouzla a spadla z cesty dolů,“ sdělil zástupce náčelníka Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa.

Reklama

Výběr článků

Načítám