Hlavní obsah

Valmet dal na A4 pevnou skládací střechu

Novinky, Jan Čech
ŽENEVA

Finská firma Valmet na ženevském autosalonu ukázala Audi A4 Cabrio ve své vlastní úpravě. Její dlouholeté zkušenosti s výrobou roadsterů a kabrioletů se promítly v úpravě tohoto elegantního vozu na kupé-kabriolet.

Článek

Firma Valmet je známá jako výrobce modelů Porsche Boxster a Porsche Cayman (dříve třeba Opel Calibra, Saab Cabriolet apod.) a pomocí žáků vlastní školy chce prezentovat své schopnosti. Audi A4 se dnes vyrábí pouze v plátěnou střechou, což se firmě z Uusikaupunki nezdálo, a pro ženevský autosalon připravila tento vůz ve verzi s pevnou skládací střechou.

Ta je třídílná a složí se během několika sekund do zavazadelníku, kde díky důmyslnému směstnání všech tří částí zbude dost místa i pro náklad.

Valmet chce vozem také dokázat případným partnerům, že dokáže udělat i víc, než jen podle vzoru vyrábět vozy. Firma by se tak mohla postavit po bok takovému velikánovi na pevné sklápěcí střechy, jakým je bezesporu Heuliez.

Na vás je nyní hlasovat, který z typů se vám líbí více, nebo kterému byste vy osobně dali přednost - s plátěnou či pevnou střechou?

Anketa

Který kabriolet Audi A4 se vám víc líbí?
Audi
17,3 %
Valmet
82,7 %
Celkem hlasovalo 745 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám