Hlavní obsah

Válek si Svrčinovou zatím nechá. Chce, aby byla tvrdá jako v Ostravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová bude podle nového ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) zatím ve funkci pokračovat. Podle něj by měla být stejně tvrdá, jako když rozhodovala v Ostravě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová

Článek

„Paní hlavní hygienička vyřešila situace v Ostravě z mého pohledu dobře, nepodlehla tlaku hejtmana a tehdejší vlády a dělala to, co si myslela, že je odborně správně. Já jí chci dát maximum možností k tomu, aby se stejným způsobem postavila k řešení pandemie v České republice. Pokud dokáže řídit krajské hygieny a dokáže být stejně tvrdá, jako byla v rámci Ostravy, pak je to výborná hlavní hygienička,“ řekl Válek po jednání vlády.

Hygienici v Moravskoslezském kraji loni v létě rozhodli s okamžitou platností o zavedení přísných opatření, přičemž za to čelili kritice ze strany vedení kraje i ministerstva. Zrušili tak v průběhu například NeFestival, který měl v omezené míře nahradit Colours of Ostrava. Učinili tak chvíli před začátkem festivalu, za což sklidili velkou kritiku.

Festival v Ostravě museli zrušit z hodiny na hodinu, organizátorka zvažuje právní kroky

Kultura

Svrčinová přitom řekla, že by se měl stávající nouzový stav prodloužit, to ale nová vláda nepožaduje. Chce vyčkat, až bude jasno, jaká rizika přináší šíření varianty omikron. Ten se zatím jeví jako slabý.

Svrčinová je pro povinné očkování proti covidu

Domácí

Válek dříve uváděl, že by chtěl, aby se Svrčinová věnovala na ministerstvu oblasti výživy, protože má v tomto oboru zkušenosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám