Hlavní obsah

Válek odvolal šéfku SÚKL. Nevydržela ani tři měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) ve středu odvolal z funkce ředitelky Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Kateřinu Podrazilovou. Důvodem je nespokojenost s řízením ústavu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09)

Článek

„Dosavadní výkon paní ředitelky a fungování úřadu, který je jednou z klíčových institucí českého zdravotnictví, se výrazně rozchází s mými představami,“ zkritizoval Podrazilovou Válek v tiskové zprávě.

„Měla za úkol zajistit efektivní fungování ústavu, jeho personální stabilizaci a zaměřit se také na maximální aktivitu v otázce kvality, bezpečnosti a dostupnosti léčiv. To však nebylo z její strany naplněno,“ konstatoval ministr.

Podrazilová vedla úřad necelé tři měsíce. Místo ní byl řízením SÚKL dočasně pověřen Jakub Velík, který v lékovém ústavu pracuje jako vedoucí oddělení koordinace odborných činností. Nové výběrové řízení bude vypsáno v lednu příštího roku, informovalo ministerstvo zdravotnictví.

Lákají i na Pirka. SÚKL varuje před lékovými šmejdy

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám