Hlavní obsah

V Zemanově konziliu budou i fyzioterapeut Kolář a chirurg Pafko

Členem lékařského konzilia, které posoudí zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana, bude také chirurg Pavel Pafko a fyzioterapeut Pavel Kolář. Vyplývá to z informací ČTK a serverů Seznam Zprávy a iDnes.cz. Už dříve své členství potvrdil končící rektor Univerzity Karlovy a lékař Tomáš Zima. Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN), kde je Zeman hospitalizován, v minulých dnech oznámila vznik multioborového konzilia, složení týmu ale zveřejnit nechce.

Foto: Právo

Fyzioterapeut Pavel Kolář

Článek

Vznik konzilia inicioval ředitel ÚVN a Zemanův ošetřující lékař Miroslav Zavoral. Podle serveru iDnes by v devítičlenném týmu měli být odborníci na fyzioterapii, diagnostiku nebo léčbu nemocí v oblasti břicha či lékař z oboru psychiatrie. Server zmínil chirurga motolské nemocnice Pavla Pafka a fyzioterapeuta Pavla Koláře. Informaci o Kolářově účasti má i ČTK, oba lékaři své členství potvrdili i pro Seznam Zprávy. Tým lékařů by se měl sejít začátkem listopadu.

V minulosti byl členem konzilia také náměstek ředitele Fakultní nemocnice Motol Martin Holcát. Ten ale serveru iDnes.cz napsal, že tentokrát součástí týmu nebude.

Zeman má konzilium, složení lékařů je tajné

Domácí

Zeman je i nadále hospitalizován na klinice anestezie, resuscitace a intenzivní medicíny. Lékařský tým, který o prezidenta pečuje, se podle nemocnice schází minimálně jednou denně. Specialisté ÚVN konzultují prezidentův stav s lékaři z dalších nemocnic.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Pafko

Kvůli prezidentovu vážnému zdravotnímu stavu začali zákonodárci uvažovat o dočasném převodu pravomocí hlavy státu na předsedu Sněmovny a premiéra. Předtím si chtějí vyžádat aktuální zprávu lékařů o Zemanově schopnosti vykonávat úřad.

Reklama

Výběr článků

Načítám