Hlavní obsah

V Přerově proběhne rekordní dražba zabaveného majetku dlužníků

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

V areálu skladů Exekutorského úřadu Přerov v Přerově-Čekyni se v pátek a v sobotu uskuteční dražba 1 750 movitých věcí. Jedná se tak o historicky největší dražbu v exekuci zabaveného movitého majetku na území České republiky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Draženo bude mimo jiné deset automobilů, bílá technika, počítače a elektronika, sportovní potřeby, kola, nábytek, stroje, nářadí nebo šperky. Vzhledem k nízkým vyvolávacím cenám a pestrosti položek je během obou dnů očekávána i rekordní návštěva dražitelů.

„Běžně dražíme okolo 600 položek měsíčně, takže se tentokrát bude jednat o opravdu rekordní událost. Myslím, že zejména o motorová vozidla bude ze strany návštěvníků opět velký zájem,“ řekl Právu Tomáš Vrána, soudní exekutor Exekutorského úřadu v Přerově, který dražbu organizuje.

Dražbám se prostě věnujeme cíleně, říká úřad

Podle něj není vysoký počet dražených věcí pouze důsledkem přetrvávající tendence neúměrného zadlužování obyvatelstva. Jde spíše o to, že právě přerovský úřad se v rámci maximálního uspokojení pohledávek věřitelů věnuje dražbám zabaveného movitého majetku cíleně.

„V republice působí kolem 130 exekutorských úřadů, ale převážná většina z nich nedraží movité věci pravidelně a v takovém objemu. Většinou jde pouze o příležitostné akce,“ uvedl ředitel Exekutorského úřadu Přerov Robert Runták. Přerovský úřad uspořádal v letošním roce již devět dražeb exekučně zabaveného movitého majetku, na kterých se vydražilo celkem 5 215 předmětů.

Páteční dražba začne ve 13:15 a sobotní v 10 hodin. Obhlídka předmětů dražby bude umožněna v pátek od 11:30 a v sobotu od 8 hodin. Movité věci se vyvolávají v dražbě za třetinu odhadní ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám