Hlavní obsah

V Praze začala stavba nového mostu přes Vltavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze v úterý odstartovala stavba nového přemostění Vltavy. Dvorecký most spojí Prahu 4 a 5 v oblasti Dvorců a Zlíchova. Most bude primárně určen pro MHD, pro chodce a cyklisty a rovněž pro vozidla složek integrovaného záchranného systému. Hotov by měl být na přelomu let 2024 a 2025.

Foto: Praha.eu

Vizualizace Dvoreckého mostu

Článek

Most o délce 388 metrů umožní tramvajové spojení oblasti kolem zastávek Lihovar na levém vltavském břehu a Dvorce nedaleko vyústění Jeremenkovy ulice. Na smíchovské straně již byla kvůli tomu při rekonstrukci tratě vybudována kolejová odbočka.

Vedle tramvají jej budou využívat rovněž některé autobusové linky, které nyní míří přes Vltavu po rekonstruovaném Barrandovském mostě. To by mělo být využito již při závěrečné etapě rekonstrukce Barrandovského mostu.

Stavba s cenou 1,075 miliardy korun byla zahájena tradičním poklepáním na základní kámen. Most postaví společnosti Metrostav TBR, Strabag a Firesta-Fišer.

Pod Dvoreckým mostem, který obsahuje funkcionalistické prvky, by měl vzniknout prostor pro volnočasové aktivity a kavárnu.

Kromě Dvoreckého mostu město v tomto volebním období obnovilo zřícenou Trojskou lávku a momentálně se staví i lávka, která spojí ostrov Štvanici s Holešovicemi a Karlínem.

Foto: Praha.eu

Vizualizace Dvoreckého mostu v rámci pohledu na Prahu

Foto: Praha.eu

Vizualizace Dvoreckého mostu z hladiny Vltavy

Reklama

Výběr článků

Načítám