Hlavní obsah

V politice zcela končím, rozloučil se Nečas

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Premiér Petr Nečas (ODS), který v pondělí předá demisi prezidentu Miloši Zemanovi, se rozhodl zcela skončit s politikou. Řekl to České televizi s tím, že v příštích sněmovních volbách už nebude kandidovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Nečas

Článek

Nečas prohlásil, že sice dokončí mandát poslance, už ale nechce být ani součástí vyjednávacího týmu ODS. "Já samozřejmě rád ODS pomůžu a poskytnu své rady, ale nemyslím si, že by bylo dobře, abych byl součástí vyjednávacího týmu," citovala jej ČTK.

Nečas oznámil rezignaci v neděli. V pondělí odpoledne by měl napřed opustit funkci předsedy ODS, večer pak předá demisi prezidentovi republiky.

S Milošem Zemanem se sešel už v pondělí dopoledne na zámku v Lánech. Podle ČT Nečas uvedl, že Zeman nepreferuje předčasné volby.

V současnosti se tedy hraje především o nového premiéra. Nejvíce se mluví o současném ministrovi průmyslu a obchodu Martinu Kubovi. Právu ale důvěryhodný zdroj sdělil, že se Nečas snaží vyjednat se Zemanem, aby se jeho novým nástupcem stal ministr dopravy Zbyněk Stanjura. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám