Hlavní obsah

Dopravu na severu komplikuje sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Libereckém kraji nasněžilo a stále se objevují sněhové přeháňky, silničáři na Liberecku uzavřeli kvůli sněhu od 08:00 pro kamiony nad šest tun silnici třetí třídy z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Informoval o tom Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Frekventovaná komunikace třetí třídy vede chráněnou oblastí, v zimě tam silničáři nemohou solit a vozovka se ve stoupání uklouzává. Motoristé musí na Raspenavu po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. I tam ale byly podle policie hlášené problémy, ve stoupání u Dětřichova vázly ráno kamiony. Pozor by si měli dát řidič také na hlavním tahu I/10 na Harrachov, ale i na silnici I/9 na Rumburk nebo na I/13 na Práchni v Kamenickém Šenově.

V Libereckém kraji bylo v pondělí ráno většinou zataženo a teploty se pohybovaly jen kolem nuly, sníh nebo sníh s deštěm padal na většině území kraje.

Podle meteorologů vydrží proměnlivá oblačnost většinou se sněhovými přeháňkami po celý den a ojediněle se mohou objevit i bouřky. Přes den teploty dosáhnou maximálně pěti stupňů Celsia, na horách bude po celý den mrznout. Vítr může v nárazech přesahovat 50 kilometrů v hodině, na horách i přes 70 km/h.

Opatrní by měli být i řidiči v dalších regionech. Ve středních Čechách prší, na Kladensku a Rakovnicku místy padá déšť se sněhem. Kvůli srážkám může být snížená dohlednost, vyplývá z informací krajské správy silnic a na webu Ředitelství silnic a dálnic ČR Dopravniinfo.cz.

Dálnice jsou většinou mokré, sjízdné bez omezení, avšak řidiči by jízdu měli přizpůsobit mokré vozovce. Místy také fouká silný vítr.

Meteorologové vydali výstrahu před sněhem. Platí právě pro Liberecký a také pro část Ústeckého kraje. Platnost výstrahy vyprší v pondělí dopoledne.

Až do večera bude v platnosti výstraha před větrem, která se týká zejména východní poloviny České republiky.

Zima se nevzdává, ale brzy se to zlepší

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám