Hlavní obsah

V lakovně Škody Auto uniklo 30 kilo čpavku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Asi třicet kilogramů čpavku uniklo v pátek večer do haly lakovny v mladoboleslavské automobilce. Havárii se podnikovým hasičům podařilo zdolat během hodiny, nikdo při ní nebyl zraněn, informoval mluvčí automobilky Jaroslav Černý.

Foto: DMO POBYTY o. s.

Dana Vávrová již může používat nový rehabilitační pás.

Článek

Unik čpavku ohlásila automobilka na dispečink hasičů v Mladé Boleslavi těsně po 21. hodině. Podle Černého se havárie stala při přečerpávání čpavku v hale, práci prováděla externí firma. "Byla to chyba člověka," konstatoval mluvčí, podle něhož se ale celý případ teprve vyšetřuje.

Není proto zatím možné určit přesnou míru zavinění konkrétních osob a případné následky pro spolupráci automobilky s touto firmou. Již v noci hasiči uvedli, že čpavek unikl pouze do haly a neohrožuje okolí lakovny ani obyvatele města. Ve chvíli havárie bylo v hale na 60 zaměstnanců. Místo včas opustili, podle Černého nikdo z nich nebyl zraněn. Následky havárie ani nijak neohrozily výrobu, která bude v noci na pondělí normálně pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám