Hlavní obsah

V Česku padaly teplotní rekordy, v Kobylí bylo skoro 21 stupňů

Aktualizováno

Na čtyřech místech České republiky padl v neděli absolutní teplotní rekord pro měsíc listopad. Stalo se tak v Tušimicích, Doksanech, Kralovicích a ve Velkém Meziříčí. V Brodě nad Dyjí byl listopadový rekord vyrovnán. Rekord pro dnešní den pak překonalo 110 ze 137 stanic, které měří teplotu alespoň 30 let. Nejvyšší teplotu zaznamenali v Kobylí na Břeclavsku - 20,7 stupně. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtyři absolutní listopadové rekordy padly také v sobotu. Oproti předchozím dnům se ale v neděli na území ČR teploty vyrovnaly. „Zatímco na západě a severozápadě Čech se oproti včerejšku (sobotě) už moc neoteplilo, na střední a jižní Moravě se ve srovnání se sobotou teploty zvedly až o 10 °C,” uvedli meteorologové. Nejtepleji tak bylo v neděli právě v Jihomoravském kraji.

Kromě Kobylí se odpolední teploty dostaly přes dvacet stupňů ještě v Husinci na Prachaticku, Brodu nad Dyjí, Dyjákovicích a Lednici. V Pohořelicích naměřili okolo 15.30 přesně 20 stupňů Celsia.

Meteorologové očekávají, že i začátek příštího týdne bude teplý. V jeho závěru by se mělo ochladit, maximální denní teploty ale stále zůstanou okolo deseti stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám