Hlavní obsah

Hrající si novorozená vlčata v Českém Švýcarsku natočila fotopast

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V národním parku České Švýcarsko se narodilo nejméně pět vlčat. Správa parku zveřejnila video zachycené fotopastí. Vlci se do oblasti vrátili před několika roky po 250 letech.

Vlčí mláďata při hře v národním parku České ŠvýcarskoVideo: Facebook NP České Švýcarsko

 
Článek

„Na tuhle zprávu jsme netrpělivě čekali. V národním parku České Švýcarsko se letos narodilo minimálně pět vlčat…Čtyři z nich se nám podařilo nafilmovat při jejich hře,“ napsal národní park České Švýcarsko na svém Facebooku.

Obnovený výskyt vlků byl v širším regionu Českého Švýcarska zaznamenán v roce 2012. Do oblasti se rozšířili ze sousedního Saska z oblasti Dolní Lužice. Přítomnost byla potvrzena v roce 2016. Od následujícího roku jsou v oblasti pozorováni vlci pravidelně.

Foto: Bez zdroje

Vlčí mláďata při hře v národním parku České Švýcarsko

Poslední vlk byl v minulosti v Českém Švýcarsku zastřelen v roce 1756 na Českokamenicku.

Vlčí smečky se v posledních letech vrátily do většiny pohraničních hor, ale smečky se vyskytují například i na Kokořínsku.

Foto: Hnutí Duha

Výskyt vlků v ČR

Královéhradecký krajský úřad udělil koncem července výjimku umožňující myslivcům odstřel problematických vlčích jedinců. Dokument neznamená umožnění odstřelu šelem, ale stanoví pravidla, podle nichž by mohli být vlci s nepřirozeným chováním v krajním případě usmrceni. Týká se navíc pouze několika honiteb.

Problémového vlka bude možné zastřelit. Myslivci na Královéhradecku dostali výjimku

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám