Hlavní obsah

V Blansku stávkovaly všechny základní školy. Děti vyrazily na kluziště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Místo do škol, které stávkovaly, vyrazily děti v pondělí dopoledne v Blansku na městský zimní stadion na bruslení. Otevřen byl nejen pro ně, ale i pro jejich rodiče zdarma. O uspořádání akce rozhodlo v pátek, doslova na poslední chvíli, vedení města. Cílem bylo dát dětem šanci smysluplně využít neplánovaný volný čas.

Bruslení v Blansku místo školyVideo: Vladimír Klepáč, Novinky

 
Článek

„Nechtěli jsme, aby nám propařili u počítačů celý den. Mnozí naši nabídku využili, což jsme velmi rádi,“ řekl Novinkám blanenský starosta Jiří Crha (ODS). Stávku škol nekomentoval.

Blansko má čtyři základní školy, přičemž všechny se zapojily do stávky, tedy jinými slovy zůstaly zcela zavřené. Nejmenší školáky svěřili rodiče babičkám a dědečkům, popřípadě je vzali do práce. Především ti starší vyrazili na stadion. Dorazily i děti z okolních měst a obcí.

„Pohyb je nutný. Když už je ve škole den volna, tak je škoda, aby to skončilo hraním her nebo povalováním se u televize,“ řekl s úsměvem Jan Charvát z Adamova, který vzal na kluziště svoji jedenáctiletou dceru Žanetu. Ta se tam samozřejmě potkala s kamarády ze školy.

Zatímco někteří pilovali svoji bruslařskou techniku, další se nesměle poprvé postavili na brusle. Těm nejmenším stačil ke hře sněhový poprašek z ledu a duté výstražné kužely, které použili místo báboviček.

Stadion byl otevřen od 09:00 do 12:00, ale jeho poslední návštěvníci odcházeli až po poledni. Parkoviště u stadionu bylo téměř zcela zaplněné. Akce připomínala víkend, kdy se konají hodiny bruslení pro veřejnost.

Školička ve Lhotě stávku podpořila, nechtěli nechat rodiče ve štychu

Domácí

Reklama

Související témata:
Zimní stadiony

Výběr článků

Načítám