Hlavní obsah

Úvod srpna slibuje četné přeháňky, tropy i další bouřky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v úvodním srpnovém týdnu bude proměnlivé a nabídne jak tropické teploty, tak vydatné srážky a bouřky. Nejteplejší bude závěr pracovního týdne, kdy se bude rtuť šplhat přes 30 stupňů Celsia. Tropy pak ukončí příchod studené fronty, která přinese přeháňky a bouřky. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Článek

V úterý bude počasí ovlivňovat slabá okluzní fronta. Zatímco v Čechách bude převládat oblačno až zataženo s přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku bude nejčastěji polojasno. Ranní minima poklesnou na 12 až osm stupňů, odpoledne se teploty dostanou na 20 až 24 stupňů.

Ve středu dorazí teplá fronta. Oblačné počasí s přeháňkami odpoledne vystřídá polojasná obloha s teplotami mezi 24 a 28 stupni,” uvedla Honsová. Ráno budou teploty klesat na 15 až 11 stupňů.

Ve čtvrtek se dočkáme počasí s minimem oblačnosti. Přeháňky se mohou objevit zejména v horských oblastech. Ranní minima se budou pohybovat mezi 17 a 13 stupni, přes den teploty vystoupají na 28 až 32 stupňů.

V průběhu pátku začne počasí ovlivňovat studená fronta. Od západu bude přibývat oblačnosti a přidají se i přeháňky a bouřky. Zatímco v Čechách se teploty dostanou na 24 až 28 stupňů, na Moravě a ve Slezsku to bude ještě 28 až 32 stupňů.

Oblačné počasí bude charakterizovat i sobotu. Na východě republiky by ještě měly doznívat četné přeháňky či bouřky. Teploty se dostanou na 21 až 25 stupňů.

V neděli meteorologové očekávají převážně polojasno s maximy mezi 22 a 26 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám