Hlavní obsah

Zmrzla voda vylitá z břehů. Z luk u Dobřan se stalo přírodní kluziště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobřany

Obrovské přírodní kluziště vzniklo u Dobřan na jižním Plzeňsku. Nedávno se tam vylila řeka Radbuza z břehu a zaplavila okolní rozlehlé louky. Voda teď díky mrazům rychle zamrzla a ledová plocha se stala vyhledávanou zimní atrakcí. Je bezpečná, nehrozí totiž, že se propadne.

U Dobřan na Plzeňsku vzniklo obrovské přírodní kluziště.Video: Klára Mrázová, Novinky

 
Článek

Ve čtvrtek odpoledne sem zamířil například Petr Jacko s rodinou. „Takhle to bylo naposledy asi před dvaceti, možná i pětadvaceti lety. Naprostá paráda,“ zhodnotil přírodní kluziště, které se nachází za městem směrem na Vodní Újezd.

Na ledě byl zrovna s jedenáctiletou dcerou Markétou. „Bruslí se mi skvěle,“ řekla dívka. „Vyzvedli jsme malou ze školy a hned jsme jeli sem. Často se stává, že voda se vylije z břehu, ale rozhodně ne tak moc. Letos jsou ideální podmínky,“ chválila si to matka Martina Jacková.

Kluziště je zhruba kilometr dlouhé, v nejširším místě má přes 500 metrů. „Nemusíme jezdit na zimní stadion do Plzně. A navíc tady není zdaleka tolik lidí,“ doplnil Jacko.

Foto: Klára Mrázová, Novinky

Petr Jacko s dcerou Markétou bruslili na přírodním kluzišti v Dobřanech na Plzeňsku.

Během odpoledne ale přibývalo na improvizovaném parkovišti jedno auto za druhým. Bruslit sem vyráží nejenom místní, ale i řada lidí z okolí.

Jednou z nich byla Barbora Uxová, která bydlí poblíž Stodu. „Jela jsem náhodou kolem. Když jsem tu krásu viděla, hned jsem zastavila. A pak jsem se sem vydala s rodinou, už jsme tady podruhé,“ uvedla, když si obouvala brusle.

Foto: Klára Mrázová, Novinky

Jakub Štefl s partnerkou Barborou Uxovou a synem Vitem.

Její partner Jakub Štefl už byl na ledě a vozil na saních malého syna Vita. „Nehrozí, že se propadnete jako třeba na rybníce. Navíc je to opravdu velká plocha a bez vstupného,“ usmíval se.

Reklama

Výběr článků

Načítám