Hlavní obsah

Úmorná vedra končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úmorná vedra by červenec provázet neměla, uvádí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu. Denní teploty by se měly pohybovat kolem 25 stupňů Celsia, noční kolem 13 stupňů. Srážkově by mělo být období průměrné až nadprůměrné, zejména v oblastech s bouřkami.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 28.6. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Vedra s teplotami 30 stupňů a více by měla provázet zbytek týdne do 3. července. Od poloviny týdne by se mělo ochlazovat a víkend by měl být už ve znamení maximálně 25 stupňů. Teploty by měly postupně klesat i v noci.

Znovu hrozí velmi silné bouřky, varovali meteorologové

Počasí

První červencový týden (4. až 10. července) by mělo být převážně polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 15 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 28 °C.

Další týden (11. až 17. červenec) by se měly noční teploty pohybovat v rozmezí 10 až 16 stupňů Celsia, denní kolem průměrných 26 stupňů Celsia.

Obdobný charakter počasí meteorologové předpovídají pro týden od 18. do 24. července. Noční teploty budou od 11 do 16 stupňů Celsia, denní se budou pohybovat mezi 22 až 30 stupni.

Celkově bude sledované období od 27. června do 24. července srážkově průměrné až nadprůměrné, zejména v oblastech s bouřkami. Průměrné úhrny srážek se v jednotlivých týdnech budou pohybovat zpočátku i kolem 26 mm, jinak převážně mezi 15 až 20 mm.

Reklama

Výběr článků

Načítám