Hlavní obsah

Ulice kolem O2 areny budou během hokejového MS uzavřené. „Jezděte MHD,“ nabádají organizátoři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři mistrovství světa v ledním hokeji, které se odehraje mezi 10. a 26. květnem v pražské O2 areně (a v Ostravě), radí divákům, kteří se chystají do ochozů haly, využít v co největší míře městskou hromadnou dopravu.

Foto: Praha 9

Zóna s omezením kolem pražské O2 areny během hokejového šampionátu.

Článek

Během šampionátu budou všechny ulice v okolí O2 areny uzavřené. Vjezd bude umožněn pouze rezidentům a také lidem mířícím do parkoviště přilehlé nákupní galerie. Dopravní podnik posílí provoz metra, pojede ve zkrácených intervalech.

„Víme, že to svádí, ale fanoušci by se neměli za každou cenu snažit dojet na zápas autem. V lepším případě by se mohlo stát, že nestihnou úvodní buly, uvíznou v koloně nebo nenajdou místo k zaparkování,“ citovala ČTK ředitelku oddělení dopravy hokejového mistrovství Lenka Jiroutová.

Pro mimopražské návštěvníky doporučila využít síť záchytných parkovišť P+R. „Z toho na Černém Mostě je to pak už pouze pět zastávek metrem,“ připomněla.

Policie k MS v hokeji: Zatím žádná konkrétní hrozba, bezpečnostní situace je ale horší než posledně

Domácí

O veřejný pořádek, regulaci v dopravě a bezpečnost návštěvníků se budou starat stovky policistů a dalších členů IZS.

„Na mistrovství světa jsme i díky náročným cvičením připraveni,“ ujistil brigádní generál Lukáš Prudil, krajský ředitel hasičského záchranného sboru hlavního města.

Před možnými komplikacemi v dopravě varuje obyvatele také Praha 9, na jejímž území sportovní stánek stojí.

„V souvislosti s konáním akce budou v okolí O2 areny od 8. května dočasně zavedena speciální bezpečností opatření a zároveň dojde k omezení provozu ve vybraných přilehlých komunikacích,“ vzkazuje místní radnice veřejnosti.

Vjezd bude kontrolovat městská policie

Lidé, kteří v okolí haly bydlí, jsou s problémy s parkováním smířeni.

„Je to dlouhodobý a přetrvávající problém. Když už platím parkovací povolení, bylo by fajn mít kam zaparkovat a nehledat patnáct minut místo, parkovat daleko od domu a pak si nosit nákupy. V horším případě ještě platit pokuty za nevhodné parkování,“ zmiňuje jeden z příspěvků na Facebooku.

Ve vymezené oblasti v okolí haly se zvýší hodinová sazba návštěvnického parkování na čtyřicet korun, a to nepřetržitě. Vjezd na tyto komunikace bude kontrolovat městská policie pomocí mobilních čteček registračních značek vozidel.

Pro parkování v zónách placeného stání je třeba mít i nadále platné parkovací oprávnění.

„Místní budou mít minimální šanci zaparkovat, protože se tam nasáčkují fanoušci. Kde jsou ty sliby, že při konání akcí v okolí bude parkování za 100 korun za hodinu,“ ptá se další z přispívajících na Facebooku.

„Lístky na hokej zadarmo pro všechny v zóně!“ navrhuje další účastnice debaty.

Pro místní byla zřízena infolinka

Všem, kteří již mají platné parkovací oprávnění s adresním bodem ve vymezené zóně, bude vjezdová oblast přidána automaticky.

„Nárok na zřízení vjezdového oprávnění vznikne osobám, které prokážou vztah k vymezené oblasti doložením trvalého bydliště,“ upozorňuje devátá část s tím, že povinnost zařídit si vjezdové oprávnění platí i pro elektromobily.

Oprávnění do vjezdové oblasti vydává od 22. dubna v provozních hodinách úřadu infocentrum v budově nové radnice v Sokolovské.

Lidé ho získají online prostřednictvím klientské zóny https://portal.zpspraha.cz/id/login. K dispozici je infolinka oddělení zón placeného stání 723 206 473.

Mistrovství světa v hokeji se už čtvrt století hraje s českými puky

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám