Hlavní obsah

Uherskohradišťská komunita majitele týraného psa zavrhla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovskou vlnu negativních reakcí vzbudil případ týraného tříletého amerického staforda, jehož fotografie v kleci a na parapetě uherskohradišťského bytového domu překvapila i ty neotrlejší. Uherskohradišťská komunita majitele týraného psa zavrhla. On sám raději už několik dnů neotevřel provozovnu svého holičství, kterou má v centru slovácké metropole. Jeho nejbližší s ním byli v posledních dnech jen v telefonním kontaktu.

Týraný pesVideo: Ondřej Magdalek

 
Článek

Jméno majitele týraného psa během dne kolovalo na sociálních sítích v množství negativních příspěvků typu „Hele, co si udělat výlet a navštívit jeho Barber v početnější skupině,“ či „Co kdyby jsme se nějak semkli a jeli si to s tím zmr… vyřídit,“ nebo „Doufám, že tě brzo někdo sundá.“ Nechyběly jeho fotografie a odkazy na jeho provozovnu. Mnozí doslova zahltili jeho rezervační systém.

„Nebyl tu už dva dny. Ani tu nestihl dát cedulku, že má zavřeno. Jeho psa jsem naposledy viděla asi před půl rokem, později už ho sem nebrával,“ řekla Novinkám žena ze sousední provozovny v prvním patře komerční budovy v centru města. V místě jeho bydliště se redaktor Novinek spojil s jeho bratrem, který přiznal, že je v šoku.

Policie případ šetří pro týrání zvířete. Dosud však obvinění nepadlo. Deníku.cz se ozval majitel psa a uvedl, že trpí psychickými problémy.

Chodíval za ním stále míň a oddaloval útulek

„Dobrý den, jmenuji se Martin Tomaštík a rád bych podal prohlášení ohledně mého psa, který teď koluje internetem. Blade má 3 roky. Mám ho od štěněte a celou dobu jsem se o něj dobře staral. Byl krásný hodný pes,“ uvedl muž Deníku.

Když jsem viděl, co se s ním děje, tak jsem dostal strach a nevěděl, co dělat.
údajný majitel psa

Nejhorší prý byly poslední dva měsíce. „Nebyl jsem schopný se o něj starat. Chtěl jsem ho dát do útulku, ale bál jsem se reakce okolí, tak jsem to pořád oddaloval a oddaloval, až se to dostalo do fáze, že jsem tam začínal chodit míň, a když jsem viděl, co se s ním děje, tak jsem dostal strach a nevěděl, co dělat,“ pokračoval majitel psa.

Nikdo z okolí o jeho problému nevěděl. „Tudíž mi ani Bladeovi nemohli pomoct. Neměl jsem v tom žádné potěšení. Celá situace mě hrozně moc mrzí a lituji toho. Dalo se tomu předejít, kdybych se někomu svěřil. Doufám, že se Blade z toho dostane a bude zase jako byl dřív,“ uvedl mimo jiné majitel psa, který podle svých slov plně spolupracuje s policií. „Chtěl bych se moc omluvit Bladeovi a doufám, že to zvládne. Taky bych se rád omluvil mé rodině, mojí bývalé přítelkyni a její rodině a mému okolí, protože je to všechny zasáhlo,“ dodal majitel psa.

Foto: Nalezení psi Uherské HJradiště, Právo

Týraný pes v bezpečí.

„Až budeme stíhat konkrétní osobu, sdělíme bližší informace i k případu. Necháme zpracovat znalecké posudky a vyhotovit veterinární zprávu ohledně stavu zvířete,“ sdělil Právu uherskohradišťský policejní mluvčí Radomír Šiška s tím, že viníkovi hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení. V případě vážnějších následků či úhynu zvířete pak může očekávat až šestiletý nepodmíněný trest.

O případu týrání zvířete informovala veterinární ordinace z obce Hluk u Uherského Hradiště. „Pejsek byl v Uherskem Hradišti díky všímavosti obyvatel zachráněn. Za tuto pomoc velice děkujeme, bez toho by nepřežil,“ uvedla ordinace na sociální síti. Z fotografií na sociálních sítích je vidět, že na kost vyhublé zvíře balancovalo na parapetu okna v prvním patře na sídlišti Štěpnice. Pes vážil pouhých sedmnáct kilo. Byl silně podvyživený a ve špatném stavu. Bez potravy mohl být i měsíc.

Nyní je z nejhoršího venku, je ve čtyřiadvacetihodinové péči lidí z Nalezených psů Uherské Hradiště. Jí, pije a už dokonce na chvíli zavrtěl ocasem.

Reklama

Výběr článků

Načítám