Hlavní obsah

Učitel autoškoly na Zlínsku dostal za jízdy infarkt. Sedmnáctiletá dívka za volantem mu zachránila život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice

Zlínští záchranáři za sebou mají výjezd, který se jim vryl silně do paměti. V Otrokovicích u Zlína dostal uprostřed jízdy své žákyně infarkt instruktor autoškoly. Sedmnáctiletá dívka, která si přeje zůstat v anonymitě, však zachovala duchapřítomnost, a když při nevolnosti instruktora nedocházelo ke zlepšení jeho stavu, raději zavčasu zavolala na tísňovou linku 155.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Jeli jsme zrovna po dlouhé rovince Otrokovicemi, když jsem si všimla, jak pan instruktor svěsil svou hlavu. Zprvu jsem si myslela, že jde u něj o mikrospánek, bylo totiž brzo ráno. Začala jsem proto na něj mluvit, ale asi půl minuty nereagoval. Zvýšila jsem poté hlas a pan instruktor se trochu probral u druhé křižovatky. Vzápětí mi řekl, ať se vrátíme do centra Otrokovic k obchodnímu domu, že si potřebuje odpočinout,“ přiblížila Novinkám horké chvilky žákyně, pro kterou šlo o teprve čtvrtou jízdu.

„Auto jsme zaparkovali a čekali pět deset minut. Myslel jsem, že mě to přejde. Měl jsem jakousi podivnou žlutou jakoby mlhu před očima, točila se mi hlava,“ popsal učitel autoškoly. Stav ale nepřecházel. Instruktor navíc odmítal přivolat zdravotnické záchranáře s tím, že určitě bude za chvilku v pořádku.

„Opakovaně jsem se jej ptala, jestli mám někomu zavolat. Bylo vidět, že se něco děje. Řekl mi, že má poblíž lékaře. Tak jsem šla za jeho doktorem, ale ten nebyl v ordinaci a zastupující lékař ještě neordinoval. Jak jsem se vrátila k autu, rozhodla jsem se okamžitě volat sanitku,“ řekla dívka.

Muž na Berounsku dostal za volantem infarkt a naboural. I přes okamžitou pomoc zemřel

Krimi

Zachránila mu život

Vytočením tísňové linky 155 podle zdravotníků svému školiteli zachránila život. „Při příjezdu našich posádek na místo byl muž bledý, zpocený a mimo jiné uváděl mírný tlak na hrudi. Po vyšetření pacienta v rámci přednemocniční neodkladné péče bylo jasné, že učitele autoškoly postihl infarkt,“ konstatovala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

„Nikdy by mě to nenapadlo. Bolest na hrudi nebyla nijak významná, ani mi nikam nevystřelovala. Spíš jsem vnímal to rozostřené vidění a točení hlavy,“ podotkl instruktor. Záchranáři muže po vyhodnocení jeho zdravotního stavu převezli do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně a vše nakonec dopadlo dobře.

„Pacient se už zotavuje v domácím prostředí. Je dobře, že se dívka nenechala ukonejšit slovy, že „vše bude v pořádku“, a na linku 155 zavolala,“ přiznala mluvčí zlínské záchranky.

„Je to situace, o které jsem ani nepřemýšlela, že se mi někdy stane. Ale jsem ráda, že se z toho pan instruktor dostal. Stále mu plně důvěřuji. Vím, že spousta lidí, co u něj udělala autoškolu, nyní řídí výborně,“ dodala žačka autoškoly.

Opilý žák autoškoly u Třince šokoval učitelku i policisty

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám