Hlavní obsah

U Horní Cerekve hořel les, hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Cerekev
Aktualizováno

Vrtulník s vakem na hašení museli v úterý povolat hasiči z Vysočiny na pomoc u požáru lesa u města Horní Cerekev na Pelhřimovsku. Druhý obdobný zásah zaměstnal vysočinské hasiče ještě u Sázavky na Havlíčkobrodsku. Oba nakonec skončily bez zranění. Pálení čarodějnic v kraji hasiče nezaměstnalo.

U požáru zasahoval policejní vrtulníkVideo: HZS Kraje Vysočina

 
Článek

Požár u Horní Cerekve zachvátil prostor o rozměrech 300 krát 400 metrů. „Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. Před čtvrtou hodinou odpoledne se jim podařilo požár dostat pod kontrolu a lokalizovat, o šesté večer byl zcela zlikvidován.

Na místo vyjelo 13 jednotek hasičů, byl povolán i vrtulník letecké služby, který umožňuje hašení ze vzduchu s pomocí bambi vaku.

Foto: HZS SŽ

Požár u Horní Cerekve

V nepřístupném terénu na Olomoucku hořela hrabanka, hasiči k požáru slaňovali

Krimi

Podle starosty Horní Cerekve Milana Kunsta je možné, že se oheň vzňal v důsledku prací na nedaleké železniční trati. „Bude to samozřejmě předmětem šetření, ale svařovalo se tam,“ odhadl starosta Kunst.

Oheň podle něj spolykal asi čtyři tisíce kusů jedle douglasky vysázených před dvěma týdny. „Byli jsme na místě s lesním hospodářem. Plameny vzaly i kus vzrostlého lesa,“ zmínil starosta a dodal, že největší škoda bude právě na nové výsadbě, která se už ujala.

Požár lesa, který si vynutil vyhlášení třetího stupně požárního poplachu, likvidovali 30. dubna vysočinští hasiči také u Sázavky na Havlíčkobrodsku. „Škoda je předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun,“uvedla mluvčí hasičů. Ani jedna z těchto událostí neměla přímou souvislost s pálením čarodějnic.

Foto: HZS SŽ

Požár u Horní Cerekve

Související témata:

Výběr článků

Načítám