Hlavní obsah

TV Barrandov dostala pokutu 200 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozovatel Televize Barrandov dostal od vysílací rady pokutu 200 000 korun kvůli nevyváženým příspěvkům o reklamní společnosti JCDecaux. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání to ve čtvrtek uvedla v tiskové zprávě.

Foto: TV Barrandov

Jaromír Soukup

Článek

Televize v pořadu Moje zprávy letos v březnu a dubnu odvysílala příspěvky s tvrzením ohledně podnikatelské činnosti JCDecaux a probíhajícího trestního řízení, jež byla předkládána jako fakta, přičemž zainteresované osoby a subjekty nedostaly podle rady prostor se k těmto domnělým faktům vyjádřit a případ byl prezentován jednostranně.

TV Barrandov musí uvést na pravou míru informace o Národním divadle

Domácí

"Pořad prezentoval jasný, předem stanovený postoj a jako takový jej lze považovat za předpojatý a snažící se ovlivnit postoje diváka ve prospěch záměrů tvůrců. Neposkytl tedy objektivní a vyvážené informace nezbytné pro svobodné vytváření názorů," uvedla rada ve zdůvodnění.

TV Barrandov dostala pokutu

Domácí

Televize, kterou provozuje Barrandov Televizní Studio podnikatele Jaromíra Soukupa, dostala od rady pokuty za nevyvážené pořady již v minulosti. Naposled letos v srpnu to bylo 400 000 Kč za pořad Kauzy Jaromíra Soukupa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám