Hlavní obsah

Tramvaj od dálnice D1 zmizí. Majitel ji rozřezává, lidé na něj posílají policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po třech letech mizí od dálnice D1 za Prahou tramvaj, která tam stojí v poli. Podepsal se na ní zub času i sprejeři. Koupil ji podnikatel, který ji momentálně rozřezává a chce ji dát do šrotu.

Podnikatel rozřezává tramvaj u D1Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Tramvaj k dálnici D1 umístila na jaře roku 2019 developerská firma Domo Development, která vlastní tamní pozemek. Ve svém vyjádření tehdy uvedla, že tramvaj stojí dost daleko od silnice a nikoho neohrožuje ani neomezuje. Prý nešlo o reklamní akci a vůz tam měl být jen dočasně. Stál tam však až doteď.

Na tramvaji v poli u D1 se opět vyřádili sprejeři, už skoro není červená

Krimi

Podle zjištění Novinek si tramvaj vyhlédl podnikatel, který zkontaktoval vlastníka s tím, že by ji rád od něj koupil. Ten se tomu nebránil a za nezveřejněnou cenu ji prodal.

„Rozřezávám ji už třetí den a pokaždé na mě někdo zavolal policii. Dneska ještě naštěstí ne. Rozřežu ji autogenem, pak přijede nákladní auto, které ji naloží a odveze do šrotu,“ řekl Novinkám kupující. Kupní cenu ale nesdělil.

Na tramvaji u D1 se vyřádili další sprejeřiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Umístění tramvaje v roce 2019 vyvolalo velký mediální ohlas. Tehdejší ministr dopravy Vladimír Kremlík se obával, že jde o obcházení zákazu billboardů u dálnic, a vydal pokyn ŘSD a policii, aby situaci prověřila. Nikdo však s vozem nehnul a vydržel tam tři roky. Mezitím však po svém využili tramvaj sprejeři, kteří ji několikrát posprejovali. Zaměstnávala také policii, která tam na oznámení musela neustále vyjíždět.

Podle databáze smluv na serveru Hlidacstatu.cz Domo Development koupil tuto tramvaj od DPP za 351 tisíc.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Podnikatel rozřeže tramvaj u D1 a dá ji do šrotu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Za kolik ji koupil, neřekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám