Hlavní obsah

Topolánek se neomluví Bémovi za slova o pražské ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek se nehodlá omlouvat místopředsedovi Pavlu Bémovi. Pražský primátor chce od něj omluvu za kritiku pražské ODS. Topolánek tvrdí, že o Bémovi nikde nehovořil a chce si s ním věc vyjasnit večer na zasedání grémia.

Článek

Vedoucí představitelé ODS se střetli kvůli Topolánkovým výrokům v sobotních LN.

"Postoj špiček pražské ODS není motivován politicky, ale především ekonomicky. Dlouholetá spolupráce s Paroubkem na pražské radnici a velmi podivné praktiky je vedou i k prosazování podobného modelu na celostátní úrovni," uvedl Topolánek na adresu pražské ODS, která v minulých týdnech kritizovala premiérův postup při vyjednávání společného programu vlády s KDU-ČSL a Stranou zelených.

Pražským představitelům strany vadilo především to, že jejich partaj ponechala lidovcům křeslo ministra financí a ministra pro místní rozvoj.

Právě proti premiérově prohlášení se Bém ostře ohradil a podle informací Práva vyzval Topolánka k omluvě. [celá zpráva]

"Mohla to být i věc autora článku, ale v tom případě by měl Topolánek zařídit omluvu," řekl jeden z členů pražské ODS, v jejíchž řadách vyvolalo prohlášení předsedy strany velký rozruch.

Ještě v úterý zasedne regionální rada pražské ODS, která tak hodlá zaujmout jasné stanovisko k současné situaci ve straně i aktuálním vyjednávání o možné podobě vlády.

Reklama

Související články

Koalice podepsala smlouvu, na tahu je prezident

Předsedové ODS, KDU-ČSL a Strany zelených Mirek Topolánek, Jiří Čunek a Martin Bursík ve čtvrtek ve 14 hodin podepsali v Kramářově vile koaliční smlouvu...

Bém chce po Topolánkovi omluvu

Otevřený boj se rozpoutal mezi prvním mužem ODS, premiérem Mirkem Topolánkem, a jeho prvním místopředsedou, pražským primátorem Pavlem Bémem. Roztržku mezi...

Výběr článků

Načítám