Hlavní obsah

Tohle léto nezačalo úplně nejlépe: Do čtvrtka bude chladno a deštivo

Novinky, ras
Praha

I když astronomické léto začalo už v sobotu, na to opravdové si musíme počkat. Pondělí by mělo být ještě jasné a teplé, od úterý se ale začne obloha zatahovat a lidová pranostika „Na svatého Jana otvírá se létu brána” platit rozhodně nebude. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Článek

Pondělí bude nejteplejším dnem v týdnu, na obloze bude skoro jasno až polojasno s teplotami mezi 20 24 stupni, na jihozápadě až 27. Pak ale začne rtuť teploměru klesat a připravit si budeme muset i deštníky.

V úterý už bude oblačno až zataženo, teplotní maxima se ještě udrží mezi 20 24 stupni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Večer začne přes Česko od severu postupovat studená fronta a bude se nad střední Evropou vlnit. Ta ovlivní i počasí ve středu, kdy bude oblačno až zataženo a pršet by mělo už na celém území Česka. Nejvyšší denní teploty klesnou na 18 stupňů a pocit chladu ještě zvýší čerstvý vítr.

Ve čtvrtek u nás tlaková níže ještě vydrží, ale přeháněk začne od zápasu postupně ubývat. Teploty by se měly také pomalu zvedat na 18 22 °C.

Víkend už bude slušný

V pátek se ale situace začne měnit k lepšímu. Mělo by být skoro jasno až polojasno, přeháňky se odpoledne objeví jen ojediněle, a to hlavně na západě Čech. Nejvyšší denní teploty zase o něco stoupnou, a to na příjemných 22 26 °C.

Podobný ráz počasí vydrží i o víkendu, kdy trochu přibude oblačnosti a přeháněk, ojediněle bouřek. Denní teploty se budou pohybovat mezi 21 26 °C.

Anketa

Máte ráději raději horké léto, nebo chladnější?
raději mám horko
44,6 %
raději mám nižší teploty
55,4 %
Celkem hlasovalo 6570 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám