Hlavní obsah

Tlustý ani po Topolánkově výzvě věřitele nezveřejní

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda poslanců ODS Vlastimil Tlustý nezveřejní, od koho si půjčil 2,3 miliónu korun na dům za 5,5 miliónu ve Slaném ani poté, co jej k tomu nepřímo vyzval stranický šéf Mirek Topolánek. Ten v úterý ve Frekvenci 1 uvedl, že se Tlustého zeptá, zda by přece jen své věřitele neodhalil.

Článek

"Udělal jsem v tom všechno, co jsem já udělat mohl, a opravdu nemám, co bych dodával. Já opravdu nevím, co se po mně žádá," řekl ve středu Tlustý Právu.

Zdůraznil, že příslušné smlouvy obsahují paragraf o tom, že jsou neveřejné a nezáleží tedy na jeho stanovisku. "Mě mohou žádat od rána do večera, já souhlasím, ale druhá strana nesouhlasí," uvedl Tlustý. Pokud podle něj Topolánek chce vidět zmíněné doklady, tak může.

Topolánek v úterý k Tlustého postoji poznamenal: "Vidím to jako velmi nešťastné. (Předseda Senátu za ODS) Přemysl Sobotka řekl, ať Tlustý ty věci zveřejní, já myslím, že to je jeho osobní věc a Vlastimil Tlustý si nese tento problém s sebou." Na další dotazy Topolánek poznamenal: "Já se Vlasty Tlustého zeptám, jestli opravdu nebude možné, aby ty lidi zveřejnil."

Předseda ODS zároveň odmítl, že by hlavním důvodem rezignace Stanislava Grosse byly jeho problémy s vysvětlením nabytí majetku. Podle Topolánka na něj byla vedena "štvanice". Na poznámku, že se na této "štvanici" podílela i ODS, uvedl, že se jeho strana ptala pouze na zcela zjevné otázky.

Stranický šéf pokáral Béma

Topolánek ve Frekvenci 1 pokáral také místopředsedu své strany a pražského primátora Pavla Béma za to, že v době oslav 60. výročí osvobození odjel na dovolenou na Papuu-Novou Guineu. "Vadí mi to v tom smyslu, že muž v jeho postavení primátora Prahy by měl takovou věc dobře odhadnout," uvedl Topolánek. Dodal, že se Béma na tuto věc zeptá a určitě mu ji vytkne.

Topolánek potvrdil dřívější informaci Práva, že jako předseda ODS bere zhruba 90 tisíc korun měsíčně. "Mám plat, který svým způsobem kopíruje plat předsedy poslaneckého klubu. Je to zhruba 90 tisíc hrubého, je to 60 tisíc čistého," řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám