Hlavní obsah

Tipy do kina na úterý

KARLOVY VARY

Nejlákavějším představením úterního programu karlovarského festivalu je určitě pásmo krátkých filmů ze sekce Nezávislí. Tyto originální kraťasy jsou ve Varech každoročně velmi populární a kino při jejich projekci praská ve švech.

Foto: Nakladatelství Paseka
Článek

Za pozornost jistě stojí i probíhající retrospektiva legendárního amerického filmaře Johna Cassavetese, z jeho tvorby bude v úterý promítnut snímek Minnie a Moskowitz. Úterní "perličkou na dně" je japonský Poslední život na světě, který vypráví o tom, jaké mohou být sebevražedné představy.

Psychologické drama nejistoty

13:30 Kino Čas
Jedna z nás, Francie, 2003, 100min.
Režie : Siegrid Alnoy
Příběh mladé ženy Christine Blancové, alespoň zdánlivě jedné z nás... Náročné a silné psychologické drama přináší obraz moderního světa plného úzkosti a napětí, ve kterém jsou ti slabší a nejistější dopředu odsouzeni k prohře.

Marketing, erotické stránky a lákavý návrh

16:30 Kino Čas
Rick, USA, 2003, 100min.
Režie : Curtiss Clayton
Příběh Ricka, cynického, bezohledného zaměstnance marketingové firmy z newyorské finanční čtvrti, jeho dospívající dcery Eve, arogantního šéfa, který místo práce tráví čas prohlížením erotických stránek na internetu, a přítele, který má pro Ricka lákavý návrh.

City, pocity a osamělosti

23:30 Velký sál Thermalu
Minnie a Moskowitz, USA, 1971, 114min.
Režie : John Cassavetes
Romantická komedie v Cassavetesově podání nabízí hlučný, našlapaný průzkum přitažlivosti a odpudivosti, z nichž se skládá každý cit. Soustředí se přitom na neuchopitelný vztah obou postav z názvu, dvou zcela rozdílných, ale stejně osamělých lidí z Los Angeles sedmdesátých let. Gena Rowlandsová jako kurátorka muzea moderního umění Minnie a Seymour Cassel jako hlídač parkoviště Moskowitz.

Portrét arabských žen

19:30 Městské divadlo
Ať žije Alžírsko, Francie, Alžírsko, 2004, 113min.
Režie : Nadir Mokneche
Vzájemně propojené portréty tří emancipovaných arabských žen, samostatně se probíjejících v ovzduší násilné atmosféry velkoměsta. V kontrastu s tradicemi tvrdošíjně realizují své představy o životě. Volpiho pohár pro herečku Lubno Azabal, Cena sekce Contraconte, Benátky 2003.

Sebevražedné představy a mrtvý mafiánský boss

10:00 Kinosál B,
Poslední život na světě, Thajsko, 2003, 112min.
Režie : Pen-ek Ratanaruang
Japonec Kenji žije v Bangkoku a je posedlý sebevražednými představami. Život ho však postaví do skutečně nebezpečné situace - náhodou zastřelí mafiánského bosse a na útěku se setkává s thajskou dívkou Noi, která má na svědomí smrt své sestry...

Alpský thriller

13:30 Richmond,
Hotel, Rakousko, Něměcko, 2004, 82min.
Režie : Jessica Hausner
Hrdinkou mysticky laděného thrilleru je citlivá Irene, která nastupuje jako recepční do velkého hotelu v rakouských Alpách. Zjišťuje, že její předchůdkyně zmizela za záhadných okolností. Pocity odcizení a osamělosti způsobí, že se s ní začíná identifikovat a podléhat temně zlověstnému kouzlu lesa, který hotel izoluje od okolního světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám