Hlavní obsah

Tipy do kina na středu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Ve středu nebudou mít návštěvníci festivalu vůbec lehkou úlohu, aby si vybrali na co mají jít do kina. Program nabízí najednou hned několik nejočekávanějších snímků letošních Varů. Jde především o rebelský snímek Fahrenheit 9/11 Michaela Moora, jenž s ním vyhrál letos v Cannes.

Foto: Martin Šalek

Charitativní recepci, pořádanou Domácím andělem, podpořili svým vystoupením Pavel Šporcl a Láďa Kerndl.

Článek

Pošušnáníčkem pro otrlé bude jistě i nové dílo bratří Coenů Lupiči paní domácí nebo love story ve stylu sci-fi Kód 46 oceňovaného britského tvůrce Michael Winterbottom.

Antibushovský film

15:00 Velký sál Thermalu
Fahrenheit 9/11, USA, 2004, 112min.
Režie : Michael Moore
Kontroverzní americký dokumentarista Michael Mooore neskrývá nechuť vůči prezidentu Bushovi a jeho domácí i zahraniční politice. Ve snímku, jenž získal Zlatou palmu na letošním MFF v Cannes, se soustřeďuje na ekonomické pozadí války v Iráku.

Hit festivalu bratří Coenů

19:00 Pupp
Lupiči paní domácí, USA, 2004, 104min.
Režie : Ethan Coen,Joel Coen
Uhlazený a podivínský "profesor" G.H. Dorr si najme pokoj v domku staré černošské vdovy v jižanském zapadákově. Pod záminkou nácviku staré hudby začne se čtyřmi kumpány hloubit ve sklepení tunel do trezoru kasina. Bratři Coenové po svém natočili remake kdysi známého anglického filmu Pět lupičů a stará dáma (1955).

Psychologický drasťák po ruském způsobu

10:30 Pupp
Můj nevlastní bratr Frankenstein, Rusko, 2004, 120min.
Režie : Valerij Todorovskij
V rodině moskevského vědce Krymova se náhle zjeví válečný invalida Pavel a tvrdí, že je jeho nemanželským synem. Krymov to vylučuje, ale ze soucitu Pavlovi zařizuje potřebnou operaci. Přes jisté indicie Krymov pochopí, že se ujal psychicky vyšinuté bytosti.

Revoluční mládež z Rakouska

12:00 Velký sál Thermalu
Konec tučných let, Rakousko, Německo, 2004, 126min.
Režie : Hans Weingartner
Hrdiny filmu, který byl letos uveden v soutěži na MFF v Cannes, jsou Jan, Peter a Jule - trojice mladých lidí, kteří se pokoušejí v duchu svých radikálních politických názorů změnit svět. Terčem jejich "výchovné" činnosti se stávají honosné vily a blahobytně poklidné životy místních zbohatlíků.

Lyrický vampýr Kim Ki-duk

16:30 Pupp
Jaro, léto, podzim, zima.... a jaro, Korea, Německo, 2003, 103min.
Režie : Kim Ki-duk
Uprostřed jezera stojí buddhistický chrámek, jenž se stává prostředím pro podobenství o plynutí ročních období a lidského života. Vztahy mezi starým mnichem a jeho nástupcem jsou východiskem lyrického vyprávění, představujícího v Kim Ki-dukově kontroverzní tvorbě fascinující obrat bez ztráty umělecké identity i nejosobnějších témat.

Futuristická love story

24:00 Malý sál
Kód 46, Velká Británie, 2003, 93min.
Režie : Michael Winterbottom
Omezení v nejintimnějších vztazích, jaká lidstvu v blízké budoucnosti mohou přinést genetické manipulace, se stala základem love story o lidech, kteří si byli tak blízko, že se jejich láska stala zakázanou. Oidipovský mýtus a film noir o detektivovi, který se zamiluje do podezřelé, se prolnuly ve vyprávění odehrávajícím se ve futuristických kulisách Šanghaje blízké budoucnosti.

Kaurismäkiho finské road movie

19:30 Honey Baby
Honey Baby, Finsko, Německo, Lotyšsko, Rusko, , 2004, 103min.
Režie : Mika Kaurismäki
Milostný příběh inspirovaný řeckou bájí o Orfeovi a Eurydice, začíná v Kaliningradu, kde se protnou cesty amerického muzikanta Toma a ruské dívky Nataši. Dvojice, která se do sebe zamiluje, společně putuje Pobaltím a osud milenců se naplní až na samém kraji světa v Murmansku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám