Hlavní obsah

Tipy do kina na pondělí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAROVY VARY

V pondělí čeká diváky karlovarského festivalu především snímek Dobrý den, noci Marca Bellocchia, který se už dávno stal na poli světového filmu pojmem a který od 60. let nic neslevil ze svého zaujetí pro politiku.

Foto: Adéla Černá

Plakát k akci

Článek

Výstřední snímky pro potěchu otrlého publika zastupuje industriální španělský psychothriller Mechanik, ale i francouzský příběh Wild side, kde se objeví jak pařížská transexuální prostitutka tak i ruští přistěhovalci.

.: Kdo zabil Alda Mora?

19:00 Pupp
Dobrý den, noci, Itálie, 2003, 105min.
Režie : Marco Bellocchio
Aldo Moro, předseda italské křesťanskodemokratické strany, byl v roce 1978 popraven Rudými brigádami. Filmová rekonstrukce posledních pětapadesáti dnů jeho života je příležitostí k účtování s politickým a ideologickým fanatismem veškerých radikálních hnutí. Cena FIPRESCI za Evropský film a Cena za scénář na MFF v Benátkách 2003.

.: Mrazivý psychothriller!

9:00 Velký sál - Thermal
Mechanik, Španělsko, 2003, 102min.
Režie : Brad Anderson
Hrdinou industriálního psychologického thrilleru je osamělý, tichý Trevor Reznik - navanek obyčejný mladý muž, který se stává obětí záhadné hry. Možná je však jejím cynickým manipulátorem

.: Rodinná tyranie

22:00 Kongresový sál - Thermal
Padlí andělé, Kanada, 2003, 101min.
Režie : Scott Smith
Příběh rodiny Fieldových se odehrává v 60. letech minulého století. Otec je tyran, který terorizuje nejen svou ženu, jež už dávno všechno vzdala, ale hlavně své tři dcery. Lou, Sandy a Norma se každá po svém snaží vymanit z nefungující rodiny, poznamenané dávnou tragédií.

.: Transexuální prostitutka

24:00 Malý sál - Thermal
Wild Side, Francie, Belgie, Velká Británie, 2003, 94min.
Režie : Sébastien Lifshitz
Příběh tří postav na okraji společnosti, jaké tvoří současný kolorit života velkoměst. Stéphanie je dvaatřicetiletá transsexuální prostitutka. Svou malou garsonku v Paříži sdílí se svým milencem Jamelem a Michailem, nelegálním ruským imigrantem. Jednoho dne je nečekaně nucena změnit prostředí. Na letošním MFF v Berlíně film získal Cenu Manfreda Salzbergera a Cenu "Teddy."

.: O těhotenství a potratu

19:30 Městské Divadlo
To druhé, Belgie, Francie, Švýcarsko, 2003, 87min.
Režie : Benoit Mariage
Claire je těhotná, ale když zjistí, že čeká dvojčata, situaci psychicky nezvládne. Podrobí se zákroku, který však poznamená její doposud šťastné manželství. Cena SIGNIS a Zvláštní cena poroty na MFF v Amiensu 2003.

.: Polský a svérázný Ubu

17:00 Městské divadlo
Král Ubu, Polsko, 2003, 95 min.
Režie: Piotr Szulkin
Szulkinův Ubu korumpuje sympatizující spodinu pitím, vlivné spoluobčany si podmaňuje devótní podlézavostí. V krvavém komplotu se poté zmocní trůnu, odkud manipuluje s voliči. Dramatická a skandální předloha Alfreda Jarryho ze sklonku 19. století neztratila nic ze své výmluvnosti ani na prahu 21. století.

Reklama

Výběr článků

Načítám