Hlavní obsah

Teplé počasí bude pokračovat, ochladí se až ke konci dubna

• Aktualizováno

Nadprůměrné teploty budou pokračovat i příští týden. Další tři týdny očekávají meteorologové teploty v mezích dlouhodobých průměrů. Plyne to z výhledu, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Max Rossi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Po uplynulém teplotně silně nadprůměrném týdnu bude první týden předpovědi (od 16. do 22. dubna) také teplotně nadprůměrný,” uvedl ČHMÚ.

V týdnu od 23. dubna dojde k mírnému ochlazení, což však povede pouze k tomu, že teploty se dostanou do obvyklých hodnot. Z nich nevybočí ani v následujících dvou týdnech od 30. dubna do13. května.

„Týdenní průměry nejvyšších denních teplot se budou pohybovat od 16 do 21 stupňů. Ojediněle mohou nejvyšší denní teploty dosáhnout až 24 stupňů Celsia,” uvádí výhled.

Z hlediska srážek se po nynějším sušším období rovněž dočkáme návratu k dlouhodobým úhrnům. Četné a místy i vydatnější srážky očekávají meteorologové příští týden v pondělí. Mohlo by spadnout i 30 milimetrů srážek.

Interval průměrných teplot v období od 16. dubna do 13. května je 10,3 až 12,3 stupně. Srážkové úhrny kolísají mezi 37 a 54 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám