Hlavní obsah

Telička definitivně odmítl vést do voleb pražskou ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Pavel Telička ve čtvrtek večer definitivně odmítl návrh premiéra Jiřího Paroubka, aby se stal volebním lídrem ČSSD v Praze v nadcházejících parlamentních volbách.

Článek

"Informoval jsem premiéra, že setrvávám na stanovisku z první schůzky. Poslal jsem mu sdělení písemně. Záležitost nabídky na volebního lídra v Praze a na účast ve vládě tím považuji za uzavřenou. Nevidím nic, co by mohlo toto stanovisko změnit," řekl Telička  v Bruselu.

Telička post odmítl už dříve. Paroubek se jej snažil stále přesvědčit. Lídrem měl být původně vicepremiér pro ekonomiku Martin Jahn, i ten ale post odmítl.

Telička vyjednával vstup České republiky do EU, chvíli byl i eurokomisařem, místo ale musel uvolnit bývalému premiérovi Vladimíru Špidlovi.

Pražští sociální demokraté tak budou svého lídra hledat dál. Kandidátem je například poslanec Stanislav Křeček. Za ODS kandiduje v Praze předseda strany Mirek Topolánek.

Reklama

Související články

Paroubek: Telička se rozhodne do týdne

Do konce týdne se rozhodne, jakým způsobem bude bývalý eurokomisař Pavel Telička spolupracovat s premiérem Jiřím Paroubkem, potažmo s ČSSD. Telička...

Výběr článků

Načítám