Hlavní obsah

Televizní pořad nabídne nezaměstnaným práci, plánuje poslanec

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslanec Martin Vacek (VV) plánuje do boje s nezaměstnaností zapojit veřejnoprávní televizi. Prostřednictvím nového pořadu by nezaměstnaní získávali aktuální informace z trhu práce a mohli na ně odpovídat SMS zprávou. Projekt má podporu ministra práce Jaromíra Drábka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Model spolupráce ministerstva, veřejnoprávní televize a firem či lidí, kteří se aktivně zapojují do politiky zaměstnanosti, může skutečně přinést ovoce,“ řekl poslanec Martin Vacek, předseda sněmovního výboru pro sociální politiku.

Nezaměstnaní by tak podle něj mohli sledovat v televizi pořad, v němž by se dozvěděli aktuální informace z trhu práce. Na ně by pak mohli zareagovat pomocí SMS zprávy, přičemž v odpovědi mohou očekávat podrobnosti konkrétní nabídky.

Podle Vacka má projekt podporu ministra práce Jaromíra Drábka. „Českému trhu by prospělo, dle ministra Drábka, pokud by se vytvořil další segment nabídky práce. Ministr je připraven tento projekt podpořit. Naším cílem není vytvářet duplicitní systém, ale naopak podpořit, efektivně a hlavně ověřeně doplnit stávající systém,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám