Hlavní obsah

Talmanová prodělala zánět mozkových blan

– PRAHA • Aktualizováno

Partnerka premiéra Mirka Topolánka a místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanová prodělala zánět mozkových blan. V polovině července byla v nemocnici a ještě několik týdnů se bude léčit.

Článek

Informoval o tom deník MF Dnes. Podle něj není přesně známo, co chorobu způsobilo.

Nemocí své družky by se také vysvětlovala nepřítomnost premiéra na zakládajícím summitu Unie Středomoří 13. července. Tehdy se omluvil kvůli vážným rodinným důvodům.

Podle informací Novinek byl Topolánek v poslední době viděn na procházkách jen s malým synem Nicolasem. Topolánek si také vybral třítýdenní dovolenou, zatímco ostatní členové vlády mají dovolenou jen 14 dnů.

Problémy se zdravím má i sám premiér, začátkem května mu diagnostikovali cukrovku. Musí dodržovat přísnou dietu, chodit na pravidelné kontroly a sám si každý týden měří jednoduchými testy hladinu cukru v krvi.

Kvůli tomuto typu cukrovky, která zatím nevyžaduje žádné podávání inzulinu, musí jíst Topolánek vícekrát denně a omezit mimo jiné i alkohol. Také by měl mít dostatek pohybu. Pokud bude Topolánek dodržovat životosprávu a hlídat si váhu, má přibližně padesátiprocentní šanci, že se během několika let úplně vyléčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám