Hlavní obsah

Talmanová chválila Topolánka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Chvále na svého stranického šéfa, kolegu a také přítele Mirka Topolánka se v neděli nevyhnula místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanová (ODS). V diskusním pořadu televize Prima dokonce přišla řeč na Topolánkovo a také Paroubkovo ego.

Článek

"Jeden z těch dvou pánů, a teď budu mluvit o předsedovi ODS, měl ego posílené výsledkem voleb. On ty volby prostě vyhrál," pravila Talmanová. O tom Paroubkově mluvit nechtěla, protože by prý musela použít slovo zbytnělé.

Obdiv k Topolánkovi pak dala najevo také slovy, že to byl právě on a celé stranické vedení, které vyhrálo volby výjimečným způsobem. Měl by tedy Topolánek a jeho místopředsedové i po listopadovém volebním kongresu zůstat v čele strany? Na to má Talmanová jednoznačnou odpověď: "Stávající vedení volby vyhrálo, nikdo z nich mě v průběhu předvolebním i povolebním nezklamal ve svém vystupování, jednání a řešení té situace. Takže já za sebe mohu prohlásit, že vedení ODS má moji maximální podporu."

Místopředsedkyně dolní komory si prý dokáže představit, že k nějaké obměně dojde, ale kongres tipuje jako poklidný, bez odhodlání celé vedení vyměnit. "Není k tomu jediný důvod," míní Talmanová.

Minulý týden naopak Topolánkovu pověst zpochybnila premiérova manželka. Zatímco dosud Pavla Topolánková úlet svého muže spíše omlouvala, v MfD v souvislosti se vztahem s Talmanovou řekla: "Nejvíce mi vadilo to, že nám všem manžel systematicky, řekla bych přímo cíleně, konstruktivně, chladnokrevně tak dlouhou dobu lhal... Muž celou předvolební kampaň postavil na rodině, celou jsem ji absolvovala s ním, aniž bych cokoli věděla, a on neměl tolik odvahy, aby mi to řekl."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám