Hlavní obsah

Tady bydlet nebudeš! V Praze 3 se objevila kampaň napodobující Stranu zelených

– Praha

Zelené v Praze 3 mají podle všeho poškodit letáky, plakáty a reklamní nosiče, které parodují kampaň Strany zelených. Tvrdí například, že strana brání stavbě bytů či tvorbě parkovacích míst. Zelení se obrátili na policii a naznačují, že cílem kampaně může být vytvoření nové radniční koalice.

Foto: Strana zelených, ČTK

Slogany parodují program strany

Článek

„Sololitové reklamy (berousky) na lampy instalovala najatá skupina lidí s pomocí dodávky, policie několik pachatelů v noci zastavila. Kampaň je vytvořená tak, aby vypadala, že jejím autorem je sama Strana zelených a jejím cílem je zmást veřejnost,” uvedl v prohlášení zastupitel Zelených v Praze 3 Ondřej Rut.

Dodal, že cílem kampaně je pravděpodobně narušit jednání o vytvoření nové koalice Zelených, TOP 09 a STAN a Pirátů. „Od včerejší noci kampaň pilně odstraňujeme a vše řešíme s policií. Její pokrytí je ale opravdu masivní,” uvedli dále zástupci strany na svém facebookovém profilu.

Mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan uvedl, že o kampani žádné informace nemá. Je podle něj nicméně možné, že k nelegálním výlepům policisté v noci na Žižkov skutečně vyjížděli, jen je náročné při množství výjezdů bez konkrétnějších informací zásah dohledat.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek komunálních volev na Praze 3

Volby v Praze 3 vyhrála koalice ODS, lidovců a Svobodných. V 35členném zastupitelstvu získala deset mandátů. Druhá skončila koalice TOP 09 a STAN s devíti mandáty a třetí Piráti s osmi křesly. Do zastupitelstva se dostalo také hnutí ANO se ziskem pěti zastupitelů a Zelení a nezávislí, kteří na základě volebního zisku obsadí tři křesla.

Reklama

Výběr článků

Načítám