Hlavní obsah

SÚKL měl technické potíže se systémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Systém elektronických receptů i další systémy Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) měly ve středu technické potíže. Problémy byly s vydáváním elektronických receptů, ale lékaři poukazovali rovněž na problematické zadávání výsledků testování či očkování na covid.

Foto: Novinky

Tahle může vypadat eRecept.

Článek

O nedostupnosti systému eRecept informovala Česká lékárnická komora ve středu ráno.

„Lékárníci vnímají tento výpadek jako nejdelší v historii eReceptů. Nemohou vykonávat svou základní činnosti – výdej léků na recept,” uvedla dopoledne komora na Facebooku.

SÚKL po poledni na Twitteru napsal, že provoz systému eRecept byl obnoven.

Ministerstvo zdravotnictví dříve vzkázalo, že lékárny mohou po dobu nedostupnosti vydávat léky předepsané na eRecept pomocí záložního datového centra. Ke stejnému postupu vyzvala také mluvčí SÚKL Klára Brunclíková. Podle některých uživatelů nicméně po jistou dobu nefungovalo ani záložní datové centrum.

Dostupné dopoledne nebylo ani call centrum, na které se mohou uživatelé obracet v případě problémů. Nedostupný byl rovněž dočasně web SÚKL a systémy, do nichž lékaři zapisují například očkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám