Hlavní obsah

Hlavní hygienička Svrčinová končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová se rozhodla skončit. Vláda ji ve středu odvolala z funkce. Na místo bude vypsáno výběrové řízení, uvedl mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob. Kompetence dočasně převezme ředitel odboru ochrany veřejného zdraví ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová poskytla 22. srpna 2023 deníku Právo rozhovor.

Článek

„Celý profesní život jsem sloužila České republice v oblasti hygieny i veřejného zdraví, a to na národní i evropské úrovni. V poslední době jsem seznala, že je třeba zodpovědnost za tuto nejvyšší odbornou funkci v oblasti veřejného zdraví předat dál, proto jsem požádala pana ministra o uvolnění z funkce hlavní hygieničky,“ uvedla Svrčinová, která se chce věnovat pedagogické činnosti na Ostravské univerzitě.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) končící hlavní hygieničce poděkoval zejména za činnost během pandemie covidu.

„Bylo mi ctí s ní spolupracovat už jako poslanci zdravotnického výboru a následně i ministru zdravotnictví,“ dodal Válek.

Svrčinová nahradila na postu hlavní hygieničky v červenci 2021 Jarmilu Rážovou. Předtím působila coby šéfka hygieniků Moravskoslezského kraje.

Legalizace eutanazie: Ve vládní koalici kontroverzní téma

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám