Hlavní obsah

Svrčinová: Hygienici s policisty vyrazí na kontroly ve všech okresech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hygienici za doprovodu policistů chystají na příští týden kontroly dodržování opatření, která vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) přijala v souvislosti s šířením koronaviru. Jak v úterý uvedla hlavní hygienička Pavla Svrčinová, kontroly proběhnou ve všech okresech.

Foto: Novinky

Očkovací certifikát v aplikaci Tečka

Článek

Ministerstvo zdravotnictví již dříve avizovalo, že kontroly by se měly konat od čtvrtka 4. do soboty 6. listopadu.

Svrčinová v úterý doplnila, že v terénu by v každém z okresů měly být až dvě „kontrolní skupiny”. Na příští týden jsou podle ní naplánovány dvě větší kontrolní akce.

Vojtěch: Je to epidemie neočkovaných

Domácí

Od 1. listopadu bude ve stravovacích zařízeních, barech či klubech vyžadována kontrola bezinfekčnosti na základě předložení očkovacího certifikátu, dokladu o prodělání nemoci, případně absolvování testu, jejichž platnost se však zkrátí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová

Hlavní hygienička konstatovala, že již nyní provedou hygienici za doprovodu policistů zhruba 1200 až 1500 kontrol týdně, přičemž je do nich zapojena zhruba tisícovka pracovníků.

PŘEHLEDNĚ: Jaká opatření platí

Koronavirus

„Chodíme ve dvojicích, protože bohužel naši pracovníci jsou velmi nevybíravým způsobem napadáni ze strany klientů i provozovatelů zařízení,” řekla hygienička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám