Hlavní obsah

SÚKL povede Podrazilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) povede Kateřina Podrazilová, která vystřídá dosavadní ředitelku Irenu Storovou. V úterý to oznámil mluvčí ministerstva zdravotnicrtví Ondřej Jakob. Podrazilovou vybral do čela ústavu ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) na základě výsledků výběrového řízení.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) nově povede Kateřina Podrazilová, která dříve vedla odbor cen a úhrad tohoto ústavu

Článek

„Je zkušenou odbornicí, která má bohaté pracovní zkušenosti a lékovou agendu zná velmi dobře, mimo jiné i díky předchozímu působení na jedné z vedoucích pozic v rámci Státního ústavu pro kontrolu léčiv,“ uvedl Válek, podle něhož bude jedním z hlavních úkolů nové ředitelky zajistit kvalitu, bezpečnost a dostupnost léčiv.

Česká republika se v posledních měsících potýkala podobně jako i jiné země s nedostupností některých léčiv, což zkomplikovalo život pacientům i lékařům. Ministr za to čelí kritice.

Podrazilová je předsedkyní lékové komise Svazu zdravotních pojišťoven České republiky, kde měla na starost agendu lékové politiky. V minulosti v SÚKL působila na postu ředitelky sekce cen a úhrad.

Storová stála v čele SÚKL od roku 2018, kdy nahradila Zdeňka Blahutu.

Válek: Antibiotika jsou, ale ne všude. Penicilin dorazí v pondělí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám