Hlavní obsah

Štěpán Turek z Hvězdné pěchoty vydal v pátek album

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký favorit pro vítězství v Hvězdné pěchotě Štěpán Turek vydal v pátek své první album. Jmenuje se Stávka dýdžejů a Turek je nahrál se svou skupinou Discoheroes.

Článek

"Nápady jsem sbíral od roku 2000, ale v žádné kapele jsem je nepoužil. Moje nová kapela Discoheroes začala zkoušet loni na podzim," řekl Turek Právu.

Kolekci otevírá z televize populární Stávka dýdžejů, která je nahrána v několika verzích. Další skladby se ovšem nesou v syrovém punkrockovém střihu. Sám Turek zpívá.

"Teď už to není pravda, protože jsme přibrali zpěváka. Když jsme šli nahrávat, měli jsme zpěvačku. Ta to ale těsně předtím vzdala, takže jsem musel album nazpívat já. Původně se plánovalo, že nazpívám pouze dvě verze Stávky dýdžejů," osvětlil situaci Turek.

V textech se staví do role kazatele a možná trochu moralisty. Záleží mu na tom, není to póza.

"Podle mě je muzika poslání, je to prostor k tomu něco sdělovat. Mně nikdy nešlo čistě jen o hudbu, spíš jsem kladl důraz na texty. Náš nový zpěvák je všechny skousl, jenom na jeden se ptal a chtěl ho vysvětlit. Teď je bude zpívat on, na koncertech to bude trochu jiné."

Sám Turek sa za zpěváka nepovažuje a své působení v Hvězdné pěchotě bere s nadhledem: "Je to něco, jako kdyby ti, kteří dělali film Český sen, dostali cenu za nejhorší supermarket. Jako zpěvák žádné ambice nemám," uzavírá.

Reklama

Výběr článků

Načítám